TUBECON
Tubecon luo aikuiseen makuun sopivan YouTube-kanavan!

Viime vuosina Suomessa suurmenestykseen noussut tubettaminen eli itse tehtyjen videoiden teko YouTubeen nähdään helposti pelkästään nuorison harrastuksena. Kuitenkin aikuisten joukossa on myös paljon upeiden videoiden tekijöitä: Miltä kuulostaisi seurata esimerkiksi lentokapteenin elämää (Tapio on the move), omakotitalon rakennusprojektia (Kranttu Tanttu) tai vaikkapa ruuhkavuosissa elävän perheenäidin ajatuksia uran ja äitiyden yhdistämisestä (Äidin puheenvuoro)?

Tubecon-tapahtumaa järjestävän yrityksen, Suomen Tubetapahtumat Oy:n suurimman yksittäisen omistajan, Tubecon ry:n jäsenistöön kuuluu jo lähes 40 aikuistubettajaa, jotka tekevät aktiivisesti aikuisille suunnattua sisältöä. Aikuistubettajaksi mielletään henkilö, joka on yli 30-vuotias ja jonka pääasiallista kohderyhmää ovat aikuiset katsojat.

-Aikuisten on vielä toistaiseksi ollut vaikea löytää YouTubesta itselleen suunnattua sisältöä tarjonnan paljouden vuoksi. Tubecon haluaa olla mukana tukemassa aikuistubettajien toimintaa ja helpottaa näiden kanavien löydettävyyttä julkaisemalla Tubeconin Aikuistubettajat -nimisen YouTube-kanavan, toteaa Tubeconin taiteellinen johtaja ja itsekin tubettaja, Jonna “wildeem” Paananen.

Kanava aloittaa kahdella eri ohjelmasarjalla. Päiväkahviseuraa tarjoaa tunteikkaita keskusteluja, missä tubettajat keskustelevat jakson teeman mukaisista aiheista, kuten vanhemmuus, selviytyminen ja työelämä. Kanavalla tullaan näkemään myös YouTube -hengen mukaisia haastevideoita, missä tubettajat laittavat itsensä todella likoon. Miltä näyttää joogahaaste tai Hubba Bubba -haaste aikuistubettajien tekemänä?

Myös vuoden 2017 Tubeconissa aikuistubettajat tulevat olemaan iso osa Tubeconin kokonaisuutta. Tavoitteena on muuttaa mielikuvia tubettamisesta ja tuoda aikuiset katsojat YouTuben pariin.

Tubeconin Aikuistubettajat -kanava aukeaa perjantaina 7.4. klo 9.00 osoitteessa https://www.youtube.com/channel/UC0XPSybk5XF1T108WW8s4zA